Köp- och leveransvillkor

Priser
Moms ingår i priset med f.n. 25%. Om du handlar till ett land utanför EU så dras momsen bort, den debiteras sedan av tullen i mottagarlandet.

Betalningsalternativ
- Klarna Checkout
Kostnad: 0 kr
Efter identifiering och riskbedömning visar Klarna Checkout de betalningsalternativ som kan erbjudas dig. Vilket betalningsalternativ du än väljer så är Klarna eller någon av Klarnas samarbetspartners den som hanterar betalningstransaktionen medan själva köpet av varan eller tjänsten görs direkt av butiken. Produkt- eller tjänstespecifika frågor ska därför riktas direkt till butiken.

Aktuella betalningsalternativ som för närvarande kan komma att erbjudas genom Klarna Checkout är faktura, kontokredit, kortbetalning eller direktbetalning via bank. Faktura ligger som förvalt betalningsalternativ. Se https://cdn.klarna.com/1.0/shared/content/legal/terms/42376/sv_se/checkout (Länken öppnas i nytt fönster) för kompletta villkor gällande Klarna Checkout.

- Klarna Direkt
Kostnad: 0 kr
Du kan betala köpet direkt genom att bekräfta med Mobilt BankID. Pengarna dras automatiskt från det bankkonto som du har anslutit på Klarnas hemsida. Pengarna dras 1-2 bankdagar efter att ditt paket har skickats.

- Payson
Kostnad: 0 kr
Med Payson kan du betala din vara med kontokort eller Internetbank via en betalningslänk, som visas efter lagd order. Mer information om Payson finns på www.payson.se.

- Postförskott (för företag)
Kostnad: 50 kr
Du handlar varan mot traditionellt postförskott och betalar när du hämtar den på ditt postutlämningsställe.

Prisgaranti
Kort och konsist innebär det helt enkelt att: Hittar du samma vara billigare någonstans i Sverige så får du köpa den av oss till samma pris! Priset måste kunna styrkas genom annons, katalog eller weblänk eller dylikt, skicka ett mail med länk eller dylikt.
Prisgarantin gäller för fysiska butiker och webbutiker som säljer klockor eller klockarmband med adress i Sverige (gäller inte butiker med boxadress).
Priset gäller vid datumet för inköpstillfället och kan inte utnyttjas retroaktivt.

Prisgarantin gäller inte vid tillfälliga utförsäljningar, slutförsäljningar eller konkursutförsäljningar.
Kontakta oss om du vill nyttja garatin eller du är osäker på om prisgarantin gäller för din vara!

Leveransvillkor
Normal leveranstid är cirka 1-3 arbetsdagar i Sverige, för övriga länder tillkommer ca: 2-3 dagar.
För icke lagerlagda varor är leveranstiden cirka 5-10 arbetsdagar i Sverige, för övriga länder tillkommer ca: 2-3 dagar.

Leveranssätt
Vi skickar varan via Posten/Postnord som Rekommenderat brev/paket för säker leverans.
Vi tar inte ekonomiskt ansvar för eventuella förseningar beroende på fraktföretaget.
Vi levererar fraktfritt inom hela Sverige när du handlar för mer än 99:-, annars tillkommer frakt & expeditionskostnad med 29:-.

Reklamation, garanti och returrätt
Du betalar själv återfrakten för din vara. Vid retur enligt ångerrätten debiteras kund den faktiska fraktkostnaden. Returvara (ej garantifall) skickas till vår adress som finns nedan. Du väljer själv fraktsätt och ansvarar för att varan kommer fram till oss. Returer bör skickas som rekommenderad post och väl paketerat för att transportskador inte skall kunna uppstå.

Bifoga alltid dina kontaktuppgifter för snabbare hantering.

Returadress (OBS! Gäller inte ev. garantiärenden!):
Klockimport.com
Orrskärsgatan 22
97439 Luleå

Garantiärenden
Det är alltid 1 års garanti på den vara du köper, garantin gäller inte vid förslitningsskador, olyckshändelser eller annan yttre åverkan. Vid eventuell garantiretur, tag kontakt med oss först! Om garanti åberopas skall varan skickas till nedanstående adress, bifoga kopia på följesedel, dina kontaktuppgifter samt en felbeskrivning. Om fel inte omfattas av garantin debiteras en felsökningsavgift om 300:- plus ev. tillkommande fraktkostnader.

Garantiärenden skickas till:
Legam AB
Box 234
51122 Kinna

Om du har ett pågående reparations eller garantiärende och vill veta status så kan du maila urmakaren på: gunnar@leanconsulting.nu

Retur och Ångerrätt
Du har enligt distansavtalslagen rätt att returnera beställda felfria och oanvända klockor utan att ange någon anledning. Meddelande om detta ska lämnas så snart som möjligt, dock senast inom fjorton (14) dagar från det att varan mottagits. Vi följer Konsumentverkets rekommendationer, se: www.konsumentverket.se

Skador på paket och ej uthämtade paket.
Upptäcker du skador på paketet skall du omedelbart anmäla detta till postkontoret och göra en skadeanmälan. Hämta inte ut ett skadat paket! Upptäcker du inte skadan förrän du öppnat paketet, och skadan är av den art att den kan hänföras till postens eller transportföretagets hantering, skall du kontakta dem och göra en skadeanmälan. Om eventuell tvist med posten eller transportföretaget inte kan lösas, tar du kontakt med oss.
Har du beställt och inte hämtar ut din försändelse innan den går i retur till oss så fakturerar vi dig 350:- för fraktkostnader och vårt arbete med hanteringen av varan.

Personuppgiftslagen
Dina personuppgifter hanteras i enlighet med gällande bestämmelser enligt GDPR. För fullständig information besök datainspektionen via länken nedan:

https://www.datainspektionen.se/lagar--regler/dataskyddsforordningen/

Categories
Customer's Area